Bamboe Snijplank Met Opvangbakje

Deze bamboe snijplank is een geweldig cadeau voor in de keuken. Twee opvangbakjes maken het makkelijk om ingrediënten te scheiden van het snij-afval. Comfortabel & Hygiënisch.

Share
 • Beschrijving

  Ga je lekker eten bereiden? Koken gaat een stuk makkelijker zonder overbodige spullen die in de weg liggen. Ook het groenteafval kan flink in de weg liggen. Wanneer je aan het snijden bent heb je het liefst niet teveel onhandige rotzooi in de buurt. Deze handige bamboe snijplank heeft 2 speciale opvangbakjes. Zo kun je gemakkelijk al het restafval scheiden van de ingrediënten. Wel zo handig wanneer je snel aan de slag wilt gaan. Dit handige keuken cadeau komt goed van pas bij iedere kok of kokkin. Je kunt het ene bakje gebruiken voor het afval en de andere voor ingrediënten. Uiteraard is het mogelijk om allebei de bakjes te gebruiken voor ingrediënten.

  Bamboe snijplank voordelen

  Deze prachtige snijplank van bamboe is niet alleen een lust voor het oog. Hij heeft ook veel meer prachtige voordelen ten opzicht van bijvoorbeeld plastic of glas. Lees hieronder verder waar je op kunt rekenen.

  • Het materiaal ziet er huiselijk en gezellig uit. Ook is het onderhoud een fluitje van een cent.
  • Door het gewicht zal hij niet snel verschuiven. Wel zo handig als je met scherpe messen werkt.
  • Deze bamboe snijplank met opvangbakjes is extra handig. Je kunt gemakkelijk en snel werken door het snij-afval te scheiden.
  • Het materiaal is zeer sterk en kan jarenlang meegaan. Vooral wanneer je hem het juiste onderhoud geeft. Daarbij is het niet keihard. Dit betekent dat de messen niet zullen beschadigen bij het gebruik van dit materiaal. Het buigt namelijk een beetje mee.
  • Je zult geen giftige stoffen vinden zoals in sommige plastic snijplanken.

  Bamboe snijplank met opvangbak

  Wanneer je de verantwoordelijkheid hebt genomen om het eten te maken wil je natuurlijk zo snel mogelijk werken. Snijden van groenten, vlees en kruiden is niet altijd het leukste werk in de keuken. Toch kan het er best mee door zodra je de truc doorhebt. Daarentegen is het niet de bedoeling dat er extra werk bij komt kijken. Deze bamboe snijplank heeft 2 opvangbakjes waar je snel je gesneden ingrediënten in kwijt kunt. Lekker snel snijden en bereiden dus! Een handige keukengadget zoals deze doet het vast goed als cadeau.

  Bamboe snijplank onderhoud

  Het onderhoud van een bamboe snijplank is een stuk minder lastig dan de meeste mensen denken. Dit originele keuken cadeau kun je samen met een klein beetje advies weggeven. Het onderhoud van de snijplank is belangrijk voor de hygiëne. Overigens geldt dit voor alle organische snijplanken. Heb je trouwens deze gitaar snijplank van bamboe al gezien?

  1. Oliën van een bamboe snijplank

  Voordat je begint met het gebruik van je nieuwe snijplank is het zaak dat je hem eerst in de olie zet. Deze speciale snijplank olie is geurloos en is bedoeld om het snijgerei in goede conditie te houden. Een snijplank van bamboehout kan namelijk uitdrogen. Hierdoor kan het materiaal scheuren of buiten. Dit is uiteraard niet de bedoeling. In de scheurtjes kunnen namelijk onhygiënische bacteriën blijven zitten. En dat wil je niet op je eten. Door de olie kan de snijplank voor langere tijd gebruikt worden zonder te beschadigen. Zo’n duurzaam cadeau dat lang meegaat is voor bijna elk huishouden leuk om te krijgen.

  2. Direct schoonmaken na gebruik

  Omdat hout een organisch materiaal is kan het nog steeds dingen in zich opnemen. Door gebruik te maken van speciale snijplank olie ben je voor een heel groot gedeelte beschermd tegen dit fenomeen. Toch is het belangrijk om direct na gebruik de bamboe snijplank schoon te maken. Dit doe je door hem af te spoelen met lauw tot warm water. Vervolgens kun je hem met de afwasborstel of een sponsje goed afvegen. Droog de

  3. Zo nu en dan extra aandacht

  Gebruik je de snijplank veel? Dan is het goed om hem, op zijn tijd, wat extra aandacht te geven. De speciale snijplank olie raakt op een bepaald moment uitgewerkt. Je kunt hem daarom het beste een goede schoonmaakbeurt geven en opnieuw oliën. Dit kun je doen door het sap uit één citroen over een schoongemaakte bamboe snijplank te verspreiden. Daarna sprenkel je wat Himalayazout of zeezout over het geheel. Laat het 20 minuten intrekken en maak hem daarna opnieuw schoon. Daarna kun je de plank opnieuw bewerken met de snijplank olie.

 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Bamboe Snijplank Met Opvangbakje” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *