Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Duurzame cadeaus

Duurzame cadeaus zijn geschenken die duurzaam zijn. Maar wat is duurzaam eigenlijk? Duurzaam wordt namelijk op veel verschillende manieren uitgelegd. Ben je iemand die denkt aan een gelukkig leven nu én in de toekomst? Dan past het krijgen of geven van een duurzaam cadeau vast bij jou.  Door bewuster om te gaan met ons milieu en omstandigheden kunnen we vervuiling een halt toe roepen en een schonere wereld creëren. Milieuvriendelijke cadeaus zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor een mooiere toekomst.Wanneer we ervoor zorgen dat we in evenwicht met de Aarde omgaan, kunnen de komende generaties er ook nog van genieten. Bekijk hieronder de mooiste duurzame geschenken die je iedereen toewenst.

duurzame cadeausWat zijn duurzame cadeaus?

Duurzaam is een zeer breed begrip en wordt op verschillende manieren uitgelegd. Meestal wordt ermee bedoeld dat je evenwichtig met het milieu omgaat. Het komt erop neer dat we er samen voor moeten zorgen dat er voor de volgende generaties nog steeds veel plezier kunnen hebben van de aarde. Een duurzaam cadeau is dus een cadeau wat lang meegaat en van goede kwaliteit is. Verder kan het ook een cadeau zijn wat geproduceerd wordt op een milieuvriendelijke manier. Of een product wat ervoor zorgt dat je minder andere producten hoeft te gebruiken. Ook zijn er mensen die producten die op een mensvriendelijke manier geproduceerd zijn als duurzaam. Bijvoorbeeld wanneer de producten in een fabriek zijn gemaakt waar rekening wordt gehouden met het welzijn van de arbeiders.

Milieuvriendelijke cadeaus

Ben of ken jij een échte boomknuffelaar? Dan ben je direct op de juiste plek beland. Op Haveables vind je allerlei milieuvriendelijke cadeaus waar je niet omheen kunt. Bijzondere en spraakmakende geschenken die milieubewust én speciaal zijn. Duurzame cadeaus zijn dan wel goed voor het milieu, het blijven cadeautjes. Een milieuvriendelijk cadeau geef je aan de directe ontvanger en indirect aan de hele planeet. Wanneer iedereen milieubewust met zijn geschenken omgaat kan de Aarde zich herstellen zodat we er nog lang plezier van kunnen hebben.

De Win-Win-Win situatie van een duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau geven heeft niet alleen voordelen voor de directe ontvanger. Je maakt op de lange termijn een grote positieve impact op het milieu en mag jezelf daarom een schouderklopje geven. Ook de ontvanger voelt zich niet slecht over het ontvangen van een cadeau dat schadelijk is voor de Aarde. Verder leveren duurzame cadeaus naast al deze voordelen nog veel meer op. Namelijk voor je portemonnee. Denk maar eens na. Elke keer wanneer iets lang gebruikt kan worden hoef je niets nieuws te kopen. Zo bespaar jij of de ontvanger van het cadeau gebruik na gebruik geld.

Cadeautips voor een duurzaam relatiegeschenk

Materialisme is een vervuilende bezigheid. Omdat we als mensheid zo enorm veel consumeren raakt de aarde vervuild en komen we om in het afval van producten die snel stukgaan of niet lang genoeg meegaan. Daarnaast worden veel producten niet geproduceerd op een mens- en diervriendelijke manier. Hieronder een aantal leuke tips die je kunt gebruiken bij je zoektocht naar een duurzaam cadeau.

  • Naast een nieuw product zou je ook een kunnen kijken naar een tweedehands product en deze geven als cadeau.
  • Ook gerecyclede producten zijn duurzame cadeaus.
  • Zorg ervoor dat je geeft wat de ontvanger wilt hebben. Zo voorkom je dat iets snel wordt weggegooid.
  • Geef een ervaring weg in plaats van een product. Een leuk concert- of festivalkaartje (van milieuvriendelijk materiaal gemaakt) kan een leuk cadeau zijn.
  • Verpak je cadeautje niet of in ieder geval in milieuvriendelijk of herbruikbaar inpakpapier.
  • Zorg er altijd voor dat je een product koopt van een goede kwaliteit. Zowel qua materiaal als gebruiksgemak. Zo voorkom je dat het weggegooid wordt.

Waarom gaan voor milieuvriendelijke cadeaus?

Duurzame cadeaus helpen om het afval te reduceren. In onze consumptiemaatschappij hebben we meer producten nodig die lang meegaan zodat we de Aarde goed kunnen houden en geld overhouden om te investeren in andere duurzame projecten. Een duurzaam cadeau is een welkom geschenk voor een bewuste ontvanger. Milieuvriendelijke cadeaus zijn niet alleen goed voor de Aarde. Ook voor de mensen die de cadeaus produceren hebben er baat bij. De gever kan met een gerust hart het geschenk geven en de ontvanger zonder schuldgevoel ontvangen.