Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Houten Cadeaus

Hout is een prachtig materiaal waarvan houten cadeaus worden gemaakt. Zoek je een cadeau van hout? Dan heb je veel keuze uit verschillende cadeautjes en gadgets. Voor iedereen is er wel een leuk exemplaar te vinden. Hout heeft een groot aantal prachtige eigenschappen die veel andere materialen niet hebben. Zo is het meeste hout sterk, flexibel of juist keihard. En hout is een natuurlijk product wat veelal een warme uitstraling heeft. Het robuuste materiaal gaat niet zomaar stuk. Meubels, gadgets en andere gebruiksobjecten zijn dan ook vaak in dit materiaal te vinden. Daarbij kan hout fenomenaal worden bewerkt waardoor de mooiste cadeaus ontstaan. Veel van deze producten zijn geschikt voor dagelijks gebruik en gaan zeer lange tijd mee. Zoek je originele houten cadeaus? Scroll snel verder en bekijk de allermooiste exemplaren hier.

houten cadeausHouten cadeau man

Hout is een robuust en stoer materiaal. Het laat je terugdenken aan vervlogen tijden waarin er veel meer houten gebruiksvoorwerpen waren. Aangezien hout een natuurlijk materiaal is, wordt het al duizenden jaren gebruikt door de mens. Vaak waren het mannen die met dit materiaal aan de slag gingen voor het bouwen van huizen en spullen. Het is dan ook niet gek dat een houten cadeau man en ook vrouw ook in deze tijd nog gelukkig maken. Het gewicht, de afwerking, de kleur en de vorm straalt kracht uit. Houten cadeaus zijn dan ook zeer geschikt voor mannen die graag terug naar de oorsprong gaan. Je geeft met een cadeau van hout het idee dat dit ook vroeger gemaakt zou kunnen zijn. Dit nostalgische gevoel kan verrassend vertrouwd aanvoelen wanneer je een geschenk krijgt. Ken je een man die van de natuur houdt en die je graag even verwend? Doe dan cadeau-inspiratie op in dit materiaal en laat je verrassen door de reactie.

Duurzaam cadeau van hout

Hout is van alle tijden en houten cadeaus dus ook. Een cadeau van hout kan een échte statement zijn. Als deze natuurlijke bouwstof ineens zou verdwijnen zou de wereld er ineens volledig anders uitzien. Daarbij gaat hout lange tijd mee en is het van nature niet giftig voor de mens. Omdat hout niet snel vergaat en zelfs een levenlang mee kan gaan zijn houten cadeaus absoluut duurzaam. Tenminste, als het op een duurzame manier is gekapt. Hiervoor geldt het FSC keurmerk. Wanneer dit op je cadeau van hout staat mag je er vanuit gaan dat je een duurzaam geschenk koopt. Staat deze stempel niet op je cadeau en wil je wel zeker weten of je goed bezig bent? Neem dan altijd eerst contact op met de verkoper om de oorsprong van het hout te achterhalen.

Gepersonaliseerde kadootjes door graveren

De geur, de kleur en de structuur. Stuk voor stuk aantrekkelijke kenmerken van hout. Een andere prachtige eigenschap van hout is dat het eenvoudig bewerkbaar is. Vereeuwig je houten cadeaus bijvoorbeeld door het te graveren. Graveren brengt vele mogelijkheden met zich mee om een cadeautje te personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld een naam of boodschap op het geschenk laten zetten. Natuurlijk is een logo of ander beeldmerk ook mogelijk. Er zijn meerdere plekken waar je gepersonaliseerd houten cadeau kunt laten maken. Vroeger ging dit graveren met de hand. Tegenwoordig wordt veel machinaal gedaan en zijn er apparaatjes verkrijgbaar waarmee je het zelf kunt doen. Zo maak je van een goed geschenk een geweldige ervaring. Bijvoorbeeld voor een huwelijk of jubileum.

Presentjes en Uitdeelcadeautjes

Houten uitdeelcadeautjes voelen bij de eerste aanraking direct krachtig aan. Het hout heeft dan ook jarenlang gerijpt voordat het in een cadeau van hout werd verwerkt. Het is niet niks wanneer je met een robuust presentje aankomt van dit prachtige materiaal. Vergeleken met een plastic geschenk is voorzichtigheid minder nodig. Twijfel je nog over houten cadeaus en weet je niet zeker of dit het materiaal is dat je wilt gebruiken als geschenk? Gelukkig zijn er ook originele cadeaus verkrijgbaar in allerlei andere materialen. Uiteindelijk maakt het maar weinig uit. Een goed cadeau wordt gegeven uit het hart en zal hoe dan ook een fijn gevoel aan de ontvanger moeten geven.