Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Koffie Cadeaus

Ben je op zoek naar een eersteklas cadeau voor een koffieliefhebber. Op Haveables vind je de leukste koffie cadeaus. Bovendien hebben wij de leukste ideeën om zelf een koffie cadeaupakket samen te stellen. Want zeg nou zelf, koffie is eigenlijk niet weg te denken uit ons leven. De meeste mensen genieten dagelijks van dit zwarte goud. Misschien drink je zelf ook graag een warme kop van dit speciale drankje en gun je iemand anders ook deze fantastische ervaring. Op deze pagina lees je de beste cadeautips wanneer je een cadeau wilt kopen voor iemand die niet van koffie kan afblijven. Laat je inspireren en lees de handige tips voor een fenomenaal koffie cadeau.

Een fantastisch geschenk voor iedere dag

De kleur, geur, smaak en natuurlijk het effect van koffie is werkelijk wonderbaarlijk. Het is dan ook niet zomaar iets om het weg te geven. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk één van de vele koffie cadeaus gaan uitzoeken. Geduld loont echter bijna altijd. Op deze pagina vind je de beste tips om een onvergetelijke ervaring te geven aan degene die jouw cadeau gaat ontvangen. Het mooie aan jouw cadeautje is dat de ontvanger er elke dag heerlijk van kan genieten.

koffie cadeaus

Voordelen van koffie cadeaus

Koffie cadeaus heb je in alle soorten, maten en prijsklassen. Zo is er altijd wel één bij die perfect past bij jouw situatie. Natuurlijk gaat het bij het geven van een cadeau om het plezier van de ontvanger. En als hij het een geweldig cadeau vind ben jij er vast ook extra blij mee wanneer je het weggeeft. Ga je spullen weggeven die handig zijn tijdens het maken of drinken van een kop koffie? Dan geef je dat natuurlijk niet weg zonder de koffie zelf. Je kunt bij een cadeaupakket van alles weggeven dat gerelateerd is aan deze leuke hobby. Met de bedoeling om het ritueel van het drinken nóg plezieriger te maken. Het grote voordeel is dat het drankje bijna overal wel gedronken wordt en er daarom veel leuke gadgets te koop zijn. Wees creatief en lees snel verder!

Opzienbarende koffie Cadeautips

De keuze is gemaakt, je gaat één van de beste koffie cadeaus weggeven waar bijna niets tegenop kan. Je bent bereid om ver te gaan en wilt graag alle tips en tricks weten om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar waar begin je met zoeken? Een koffieliefhebber is over het algemeen vrij scherp van geest dus je wilt niet met iets saais aankomen. Hieronder een paar handige cadeautips om jouw cadeaupakket zo fantastisch mogelijk te maken. Maak gebruik van deze tips en creëer een fantastische dag.

 1. De gelukkige ontvanger van jouw koffie cadeaus houdt ervan om koffie te drinken. Toch zijn er verschillende soorten mensen. Is de ontvanger een man of vrouw? Het is goed om daar rekening mee te houden. Een schattig roze koffiekopje is misschien niet geschikt voor iedereen.
 2. Waar gaat de ontvanger de koffie drinken? Zit het koffie-ritueel van de ontvanger vooral in de ochtend? Of is hij vaak onderweg en wil je koffie drinken voor onderweg wat gemakkelijker maken? Hoe dan ook is het belangrijk om rekening te houden met waar de koffie gedronken wordt.
 3. Wat de sigaar is voor whiskey, is chocolade voor koffie. Denk bij het geven van koffie cadeaus ook aan een koekje of stukje chocolade om erbij te geven. Misschien zelfs wat cacaopoeder voor over het schuim. De smaaksensatie van de koffie én de chocolade zal extra worden versterkt.
 4. Wat voor soort koffie drinkt je vriend eigenlijk? Als hij vooral espresso’s wegtikt is het misschien niet zo’n goed idee om grote glazen weg te geven als geschenk. Denk na over wat voor de ontvanger het beste cadeau zou zijn om te krijgen.
 5. Besteed uitgebreid aandacht aan het inpakken van je koffie cadeaus. Wellicht maak je er zelfs een koffie cadeaupakket van. Het zou leuk zijn als je alle spulletjes en de koffie zelf los kunt inpakken. Zo heeft de ontvanger meerdere cadeautjes in één te pakken. En het uitpakken van geschenken, dat is natuurlijk altijd spannend.
 6. Over de geur van koffie is bijna iedereen het wel eens. Het is heerlijk. Soms is de geur van zichzelf al genoeg om iets opgewekter te worden. Maak hier absoluut gebruik van bij het geven van je koffie cadeaus. Stel je voor dat je door de verpakking heen al een beetje van de koffie kunt ruiken.
 7. Heeft de ontvanger al een lijstje waar zijn koffie cadeaus opstaan? Geef dan in ieder geval één van de dingen van zijn lijstje. Zo weet je 100% zeker dat je iets geeft waar hij blij mee is. Natuurlijk kun je daarnaast altijd nog met een ander creatief idee van jezelf komen.
 8. Veel koffie cadeaus, zoals mokken en glazen, zijn hard. Zo hard zelfs dat ze bij een flinke stoot breken in talloze scherven. Alhoewel scherven geluk brengen kun je ze beter niet laten afkomen van een nieuw cadeau.
 9. Als je vaak koffie drinkt zou het kunnen dat je op een moment begint te stuiteren van de cafeïne. Helaas is dat niet voor iedereen even gezond. Cafeïnevrije koffie, of koffie met minder cafeïne, kan in dit geval een betere keuze zijn.

Voorbeelden van originele cadeaus voor een koffieliefhebber

 • Rondom koffie zijn vele boeken geschreven. Denkt jouw koffiemaatje alles van koffie af te weten? Verras hem met een leuk boek waarmee hij zijn hobby extra verdieping kan geven.
 • Mokken, bekers en glazen zijn er in alle soorten en maten. En elke soort koffie verdiend zijn eigen glas. De latte macchiato heeft een heel ander glas nodig dan de espresso.
 • Zet de ontvanger van je koffie cadeau zijn koffie in een koffieapparaat uit het jaar kruik? Peil bij hem of hij erg gehecht is aan zijn retro koffiezetapparaat. Zo niet, dan kun je wellicht een moderner exemplaar geven als cadeau.
 • De smaak van koffie kan best overweldigend zijn. En niet iedereen vind dat zelfs even lekker. Gelukkig bestaan er vele likeuren om een kopje koffie een andere smaaksensatie te geven. Doe een likeur in je koffie cadeaupakket voor een nieuwe dimensie in het koffiedrinken. Ook kun je denken aan een heerlijke honing of een zoetstof zoals stevia.
 • Koffie kun je alleen drinken maar dat hoeft niet. Ken je de ontvanger goed? Dan weet je of hij van het sociale type is dat vaak mensen over de vloer heeft. Misschien dat hij niet alleen voor zichzelf koffie wilt zetten maar ook voor de mensen om hem heen. Een speciale koffiekan zou dan best een goed idee kunnen zijn.
 • Gaat je vriend vooral koffiedrinken tijdens zijn reizen? Of misschien zelfs gewoon iedere dag in de auto? Dan is het misschien leuk om een afsluitbare mok te geven. Ook zijn er handzame koffiezetapparaten te koop. Deze kun je zelfs in je zak meenemen. Ook voor de kampeerders zijn er genoeg leuke koffiegadgets te koop.
 • Zoek je een topcadeau voor een ijskoffie-liefhebber. Geen zorgen. Er zijn heel wat gadgets voor liefhebbers van deze soort. Als je graag ijskoude drankjes drinkt zit je goed op Haveables. Ga bijvoorbeeld voor een cadeau dat je drankje koud houdt.
 • Je kunt altijd wat extra koffiebonen cadeau doen. Vooral als je weet dat de ontvanger een eigen koffiemaler heeft. Hiermee maak je zelf de meest verse koffie.

Koffie cadeaupakket samenstellen

Ga je wel eens een bakkie koffie doen bij een vriend? Wellicht dat zijn koffie naar slootwater smaakt. Tijd om daar verandering in te brengen. Als je even rondzwerft op Haveables zul je merken dat je allerlei leuke en originele koffie cadeaus tegenkomt. Wij verzamelen met veel enthousiasme de leukste gadgets en koffie-gerelateerde cadeaus. Daardoor kun je snel inspiratie opdoen. Bijvoorbeeld om een denderend koffie cadeaupakket samen te stellen. Stel je voor dat je een cadeau krijgt waarin meerdere cadeautjes verstopt zijn. Het ruikt van buiten al lekker en als je schud hoor je de koffiebonen al in de verpakking. Heerlijk toch? Een mooi koffie cadeaupakket kun je maken met de leukste koffiecadeaus. En wees niet te gierig. Want ook jij zult zelf gaan genieten van de lekkerste koffie die met je nieuwe geschenken worden gemaakt. Gebruik de cadeautips om tot de beste keuzes te komen om in het pakket te stoppen.

Is koffie nou gezond of niet?

Geef je koffie cadeaus als geschenk? Weet wat je geeft. Weet wat je geeft.Het effect van koffie verschilt van persoon tot persoon. Veel mensen ervaren een opgewekt gevoel en vinden het daarbij gezellig om samen een lekker bakkie pleur te doen. Koffie bevat meerdere goede stoffen zoals vitamine B1, B2, B3 en B5. Daarnaast is er ook mangaan, magnesium, fosfor en foliumzuur aanwezig in de meeste koffie. Het drinken van koffie kan ook het geheugen verbeteren en zelfs je humeur. Toch kan de stof cafeïne, welke in koffie zit, ook voor wat nadelen zorgen. Vooral wanneer er teveel van gedronken wordt. Je kunt dan een hogere bloeddruk krijgen, nerveus worden, hoofdpijn krijgen en zelfs angstig worden. Gelukkig gebeurt dit niet zomaar. Wil je beginnen met het drinken van koffie? Begin dan klein en ervaar zelf wat het met je doet.

Focus je vooral op de ontvanger

Als vanzelfsprekend wil je fantastische koffie cadeaus weggeven. Maar er zijn net zoveel meningen als dat er mensen zijn. Het belangrijkste bij ieder cadeau is echter dat de ontvanger het een leuk cadeautje vind. Het beste is daarom om ver van tevoren al te peilen wat voor soort koffie cadeaupakket hij zou willen ontvangen. Hou vooral rekening met een bestaand verlanglijstje en kijk wat daar al opstaat. Als je gaat voor een cadeau wat op het verlanglijstje staat weet je zeker dat je altijd goed zit. Daarnaast is het de bedoeling om met een échte verrassing te komen. Wellicht een koffie-gadget waarmee het drinken of maken van een kop koffie leuker of gemakkelijker gaat. Het belangrijkste is dat je koffie cadeaus geeft die gegeven met een lach uit een goed hart. Dan zit het écht altijd goed.

Speciaal voor de ijskoffie-kenner

Aannames doen bij het kopen van cadeaus kan best leuk zijn. Toch is het niet altijd even handig. Bijvoorbeeld wanneer je denkt dat iedereen zijn koffie gloeiend heet opdrinkt. Niet alle koffie drink wordt namelijk heet gedronken. Er zijn mensen die namelijk hun koffie koud drinken. IJskoud om preciezer te zijn. Er zijn vele verschillende soorten IJskoffie te maken waarmee je een heerlijke verfrissing hebt tijdens een warme zomerdag. Daarom is het belangrijk om bij koffie cadeaus rekening te houden met de soort koffie die de kenner drinkt. In het geval van ijskoffie zijn koffie cadeaus die het drankje koud houden bijvoorbeeld een perfecte optie. Ook kun je bij cadeaus die gerelateerd zijn aan koffie die koud gedronken wordt denken aan cocktails. Er zijn namelijk heel wat cocktails waarin ook koffie wordt gebruikt. Denk hierbij aan de espresso-martini of de cappuccino martini.

Veelgestelde vragen over koffie cadeaus

Wat is ijskoffie?

IJskoffie is een koffie die niet heet wordt gedronken maar juist ijskoud. Vaak worden er zelfs ijsklontjes aan een ijskoffie toegevoegd. Bij het geven van koffie cadeaus kun je denken aan gadgets die de koffie koud houden.

Wat is een cappucino?

De cappucino is een koffie die voor 30% uit melkschuim, 30% uit melk en 30% uit espresso bestaat. Allereerst wordt de espresso in de kop geschonken. Daarbovenop komt direct de opgeklopte melk. De melk kan door een ervaren barista zo worden geschonken dat er mooie vormen in het melkschuim worden gemaakt. Een leuke aanvulling op je valentijnscadeau is een cappucino met een leuk hartje. Het is de bedoeling dat de espresso zich onderin het kopje mengt met de melk. Dit mengen kan er prachtig uitzien.

Wat is een latte macchiato?

Dit drankje bestaat uit 3 delen namelijk, koffie, melk en schuim. De nadruk ligt bij de latte macchiato op de melk. De volgorde is opgeklopte melk, espresso en daarna de melk. Latte macchiato betekent gevlekte melk.

Wat is een espresso?

Een espresso is de normaalste koffie die je maar kunt bestellen. Het wordt geserveerd in een klein kopje en bevat maar weinig water. Wel is het vaak een geconcentreerd drankje dat met suiker, melk of beide wordt gedronken.

Wat is het verschil tussen een espresso en een lungo?

De espresso is een sterk drankje waarin weinig water wordt gebruikt. De lungo, wat lang betekent, is een lange espresso waarin meer water wordt gebruikt.

Wat is een Irish Coffee?

Irish Coffee is een koffie waarin naast koffie ook slagroom, whiskey en suiker wordt gemengd. De volgorde is koffie, suiker, whiskey, slagroom.

Welke koffiebonen worden gebruikt voor koffie?

Over het algemeen worden slechts twee soorten koffiebonen gebruikt voor de consumptie in het drankje zoals wij dat kennen. Namelijk de Arabica en de Robusta.

Wat is een koffie cadeaupakket?

Een koffie cadeaupakket is een verzameling van verschillende koffie cadeaus die als geheel wordt gegeven. Je kunt denken aan een leuke verpakking koffiebonen die samen met een likeur én een koffiezetapparaat als cadeau gegeven wordt. Natuurlijk zijn er vele verschillende combinaties mogelijk.

Wist je dat koffie al duizenden jaren gedronken wordt?