Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

1000+ Unieke cadeaus

Je wilt een geschenk geven dat een onuitwisbare indruk maakt. Maar waar vind je nog een écht uniek cadeau? Op Haveables verzamelen wij al jarenlang de beste unieke cadeaus voor iedereen. Niet langer kom je aanzetten met een saaie cadeaubon of ander stoffig geschenk. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten wat de ontvanger leuk vind om te krijgen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van cadeautjes die je zou kunnen geven om iemand eens flink te verrassen. Ook een aantal onmisbare cadeautips om de geef-ervaring briljant te maken. Bijvoorbeeld door het juiste verpakkingsmateriaal, de beste timing en natuurlijk een fantastisch geschenk. Ben je klaar om de beste unieke cadeaus van je leven te geven? Lees snel verder!

unieke cadeausUnieke cadeaus geven is leuk!

Komt er een verjaardag aan waarvan je nu al koopstress krijgt? Diegene brengt voor jou altijd een buitengewoon denderend cadeautje mee. En jij komt elk jaar wéér aan met een saai geschenk. Niet langer! Vanaf nu geef jij unieke verjaardagscadeaus waar je een lach op zijn gezicht mee tovert. Het belangrijkste is natuurlijk dat je zoektocht geen afstraffing is. Sterker nog, maak het een bezigheid waar je elk jaar met plezier aan begint. Zodra je in de flow van het cadeau vinden komt wordt het zelfs leuk. Onze eerste tip is dan ook: Maak de zoektocht naar een uniek geschenk leuk voor jezelf.

Cadeautips voor een fantastisch moment

Er zijn verjaardagsfeestjes die je bijblijven. Ook zijn er feestjes waar je liever niet was heengegaan. Veel heeft te maken met de stemming en sfeer op zo’n moment. Uiteindelijk gaat het om de mensen die aanwezig zijn. Natuurlijk kunnen cadeautjes ook bijdragen aan een betere stemming. Want wat gebeurt er als je ineens iets héél verrassends te zien krijgt? Hieronder een paar gave tips om een magisch moment te creëren.

  • Pas je gift aan op het moment. De juiste cadeaus voor de gelegenheid kiezen is niet altijd gemakkelijk. Toch is het zaak rekening te houden met de reden van het geven van jouw cadeautje. Zijn het verjaardagscadeaus, Valentijnscadeaus of een afscheid?
  • Hou altijd rekening met de wensen van de ontvanger. Niets is vervelender dan een cadeau krijgen wat je helemaal niet wilt. De ontvanger is niet blij en doet alsof hij dankbaar is. De gever heeft ook wel door dat zijn geschenk niet het schot in de roos is waar op gehoopt was. Weet je zeker dat iemand iets heel graag wilt krijgen? Geef dan gewoon wat er op het verlanglijstje staat. Daarnaast kun je natuurlijk nog een extra cadeau geven wat hij totaal niet verwacht.
  • Maak het persoonlijk. De leukste unieke cadeaus zijn altijd persoonlijk. Ze sluiten aan bij de belevingswereld van de ontvanger. Je kunt je cadeautje bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap meegeven door middel van een kaart. Ook kan het geschenk een knipoog zijn naar iets wat jullie samen hebben meegemaakt.
  • Het hoeft geen product te zijn. Geef je iets weg, dan wil je dat het een ervaring is. Wanneer je een fysiek object weggeeft kan het natuurlijk een ervaring zijn. Toch kan het weggeven van een ervaring ook erg leuk zijn.
  • Hou rekening met de leeftijd van de ontvanger. Wellicht is het niet handig om je opa van 95 een nieuw sportabonnement weg te geven. Maar wie weet, wellicht pas het toch wél bij hem. In ieder geval is het handig om rekening te houden met de leeftijd van de ontvanger.
  • Pak je unieke cadeaus altijd leuk in. Leuke methodes zijn door gebruik te maken van mooi inpakpapier, linten, geuren, confetti en slingers in de meest meeslepende kleuren denkbaar. Één van de leukste dingen van een cadeau is namelijk het uitpakken.
  • Plan je zoektocht ver van tevoren in. Laat je niet overvallen door haast. Maak haast als je tijd hebtdan heb je tijd als je haast hebt.
  • Unieke cadeaus moeten natuurlijk wel uniek zijn. Ben je er bekend mee dat andere vrienden, familie of kennissen iets gaan geven wat jij ook wilt geven? Neem dan het zekere voor het onzekere en ga voor iets anders.
  • Maak het een verrassing maar niet teveel. Zoek vooral het randje van de comfortzone op maar ga er niet overheen. Niet iedereen stelt een te grote verrassing op prijs.

Unieke verjaardagscadeaus voor hem en haar

Is er weer een kennis van je jarig? Dan wil je daar natuurlijk een ongeëvenaarde ervaring van maken. Met de bovenstaande tips kom je al een heel eind. Toch is het wel handig om na te denken wat voor relatie je met de ontvanger hebt. Is het een cadeau voor je vriend, broer, vriendin, zus, opa, oma, vader, oom, neef, kennis, buurman, collega of iemand anders? Bij sommige mensen kun je op hun verjaardag prima iets uitdagends geven. In andere omstandigheid is het wellicht niet helemaal op zijn plek. Uiteraard wil je verrassend zijn met jou geschenk maar het moet wel passen.

Unieke cadeaus voor haar

Vrouwen en mannen zijn over het algemeen toch wat verschillend in wat ze leuk vinden om te krijgen. Speel vooral in om de emoties om een geweldige ervaring te geven. Houdt ze van chocolade? Geef chocolade. Schenk je iets wat ze al verwacht, geef er dan wel een twist aan. Bijvoorbeeld een luxe en versierde chocoladeletter in plaats van een normale. Natuurlijk wil je wel dat het een bijzonder geschenk wordt. Ook hier is het belangrijk om rekening te houden met de relatie, de gelegenheid en de juiste timing. Soms is het zelfs beter om zomaar een cadeautje te geven. Op deze manier weet ze dat je altijd aan haar denkt. Vaak zijn schattige en lichte kleuren de juiste keuze voor een vrouw.

Unieke cadeaus voor hem

Wil je unieke cadeaus voor hem meebrengen waardoor hij je niet meer vergeet? Stoere gadgets en donkere kleuren doen het vaak goed bij mannen. Veel mannen willen gewoon functionele dingen krijgen die ze echt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een goed stuk gereedschap of iets anders waarmee hij zich echt man kan voelen. Schattige kleurtjes doen het bij de meeste mannen niet altijd goed. Wees dus voorzichtig met té schattige cadeaus. Hou ook altijd rekening met de hobbies van de vent in kwestie. Iemand die graag gaat wielrennen krijgt liever geen bowlingbal voor zijn verjaardag.

Laat je overal inspireren

Het is een feit dat mensen zich op allerlei plekken kunnen laten inspireren. Voor het vinden van unieke cadeaus is het vooral nodig dat je erop focust. Hoe meer je in gedachten houdt dat je een sensationeel geschenk wilt geven, hoe meer je ze gaat zien. Bovendien hoef je vanaf nu nooit meer bang te zijn dat je geen goed geschenk kunt vinden. Zowel voor mannen als vrouwen is er op Haveables meer te vinden dan je ooit had durven dromen. Wekelijks wordt de inspiratiegids bijgewerkt met weer een aantal geweldige cadeaus. Zo heb je altijd één plek waar je alles kunt vinden om de leukste cadeaus te geven.

De prijs is vaak onbelangrijk

Heb je even een dip in je aandelenportefeuille? Zit je baas te sarren op het werk en voel je een ontslag aankomen? Heeft je vrouw de huishoudt pot geplunderd? Slachtoffer geworden van een vervelende wisseltruc? In contact geweest met een inhalige taxichauffeur? Wat het probleem ook is op het gebied van cadeautjes, Haveables heeft er wellicht een oplossing voor. Want ook voor de kleine portemonnee is er hier genoeg te vinden. De prijs bij het kopen van een goed geschenk is vaak niet belangrijk. Wanneer je je best hebt gedaan om een leuk exemplaar te vinden zit het altijd goed. Geef je cadeau met een leuke verpakking en een lach op je gezicht. Dan zit het altijd goed. Veel plezier met geven van jouw unieke cadeaus.