Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Wijn Cadeau

Wijn cadeau voor wijnliefhebber en fijnproever vinden? Dat is een leuke opgave. Want elke wijnkenner is weer anders. Zo veel wijnen zoveel smaken. Van deze heerlijke drank wordt al eeuwenlang genoten. Veel mensen verbinden een wijn-moment met gezelligheid en ontspanning. Zowel van rood, wit en alles ertussen. Ken jij zo’n échte wijnliefhebber die je graag zou verrassen met een fantastisch cadeau? Op deze pagina vind je de beste cadeautips en ideeën voor een cadeau voor de wijnkenner. Natuurlijk is het belangrijk dat je de smaak van de ontvanger kent. Maar net zo belangrijk is de verpakking én dat het geschenk uit liefde gegeven wordt. Wij hebben de mooiste, originele cadeautjes voor je gevonden. Geef het zelf in een mooi pakket of laat het bezorgen bij de ontvanger.

wijn cadeauCadeau voor wijnliefhebber vinden

Je hebt een opdracht gekregen. Een wijn cadeau vinden voor een échte wijnliefhebber. En de meesten daarvan zijn best wel kieskeurig. In ieder geval over de kleur die gedronken wordt. Natuurlijk weet de fijnproever wel dat elke wijn zijn eigen moment heeft. Daarbij is jouw cadeau niet alleen voor een wijnkenner. Nee, jouw cadeau is voor iemand die graag een speciaal geschenk van jou ontvangt. Natuurlijk kun je voor een goede fles wijn gaan, dat raden we zeker aan. Daarnaast zijn er ook een heleboel grappige en handige wijn-accessoires die het drinken en serveren een stuk leuker maken. En juist daar zit hem de crux van goede wijncadeaus. Ook de cadeauverpakking en bezorging van je geschenk doet wonderen. Lees hieronder de beste cadeautips voor de wijnkenner.

Wijn cadeau tips

Ga jij een mooi wijn cadeau kopen voor een echte wijnkenner? Dan is het goed om rekening te houden met een aantal handige tips. Lees hieronder snel de “cadeau voor wijnliefhebber” cadeautips.

  • Drinkt jouw ontvanger het liefst wit of rood? Een basale vraag, dat is het, Maar wel een belangrijke. Of wil je juist originele cadeaus geven die de ontvanger verrassen zal. Aan jou de keuze of je het veilig aanpakt met deze cadeautip.
  • Ga je een mooie wijn of wijn cadeau weggeven? Vergeet dan absoluut de cadeauverpakking niet. Het uitpakken van een geschenk is één van de meest plezierige momenten. De ontvanger zal anticiperen op de verrassing en dit kun je het best zo goed mogelijk faciliteren. Zorg voor een mooie cadeauverpakking en een leuke kaart.
  • Haal de prijsjes eraf. Misschien klinkt dit vanzelfsprekend. Toch is dat het niet. Uit onderzoek blijkt dat er regelmatig vergeten wordt om het prijsje eraf te halen. Niet heel chique natuurlijk. Of wil je juist laten zien dat jouw wijn cadeau een flinke duit kostte. Hoe dan ook. Zorg ervoor dat de ontvanger ten alle tijde blij is met jouw mooie geschenk.
  • Laten versturen en  bezorgen? Dat moet goed aangepakt worden. Een cadeautje is namelijk best persoonlijk. Kun je er écht niet zelf bij zijn? Dat is jammer. Wanneer je het cadeaupakket gaat versturen moet het bezorgen alsnog een goede indruk achterlaten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een mooie kaart bij het cadeaupakket te geven. Met daarop uiteraard een persoonlijke boodschap.

Een mooie cadeauverpakking

Ben je op zoek naar originele cadeaus voor de wijnliefhebber? Dan heb je hierboven al wat eerste tips kunnen lezen. Één daarvan was het inpakken van je wijnpakket in een prachtige cadeauverpakking. Aangezien dit zo’n belangrijk punt is van een goed wijn cadeau is deze tip nog even extra uitgelicht. Er zijn namelijk heel wat verschillende ideeën hoe je dit kunt doen. Wijn verzenden als cadeau kan natuurlijk ook. Hoe je het ook wend of keert, je zult een goede wijncadeaus goed moeten inpakken om indruk te maken. Heb je eindelijk een goed wijn cadeau gevonden? Dan is de laatste stap een mooie cadeauverpakking. Vooral handig wanneer je hem laat bezorgen natuurlijk aangezien je dan toch een persoonlijke indruk kan achterlaten. Bij goede wijncadeaus hoort een lekkere wijn. Er zijn speciale houten kisten waar je de wijn kunt indoen maar ook papieren verpakkingen waar precies één fles wijn inpast. Wanneer je een houten kist gebruikt om je wijncadeau in te verpakken kun je ook een leuke wijn-accessoire of wijngadget meegeven. Lees hieronder meer over wijngadgets en accessoires.

Praktisch en versierend

Een leuk wijn cadeau roept natuurlijk een aantal positieve emoties op. Wat dacht je van verrassing, enthousiasme, spanning en blijdschap? Uiteraard mag er ook nieuwsgierigheid en ontspanning bij komen kijken. Bij wijncadeaus is het belangrijk dat je een mooi wijntje én een prachtige cadeauverpakking meegeeft. Inclusief de boodschap op de kaart kan het dan al niet meer stuk. Toch kun je je wijn cadeau nog een stukje beter maken. Hoe dan? Zou je zeggen. Nou, dat gaan we hier even kort uitlichten. Wijn is natuurlijk veel meer dan alleen maar de drank zelf. Om deze drank hangt een groot palet van gevoelens, cultuur en verfijning. En daar horen de leukste gadgets, accessoires en andere spullen bij. Zo zijn er wijnthermometers, wijnglazen, kurkentrekkers, vacuüm stops, wijnkisten, foliesnijders, schenktuiten en nog veel meer. Ga jij een bijzonder cadeau voor een wijnliefhebber laten bezorgen? Dan wilt hij of zij misschien wel direct beginnen met het feest. Geef daarom altijd een leuke wijnaccessoire mee zodat het cadeautje direct gebruikt kan worden.