Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Valentijnscadeau voor Valentijnsdag

14 februari is het Valentijnsdag. Deze dag staat in het teken van liefde en romantiek. Geef je liefste een geweldig valentijnscadeau. Grijp je kans en geef een verrassend en onvergetelijk cadeau. Op Haveables vind je de allerliefste en romantische cadeaus voor Valentijnsdag. Laat het hart van je liefje sneller kloppen en geef dit jaar een betoverend valentijnscadeau.

Welke liefdestaal spreekt je geliefde?

valentijnscadeauGoed om te weten voordat je verdergaat met lezen! Verschillende mensen, verschillende wensen. Niet iedereen heeft dezelfde liefdestaal. Het is eenvoudig om aan te nemen dat iedereen liefde op dezelfde manier ontvang of geeft als jij. Echter kun je van een koude kermis thuiskomen wanneer jij met een valentijnscadeau aankomt en zij alleen wat aandacht nodig had. Hieronder een korte uitleg van de verschillende liefdestalen zodat je weet waar je rekening mee kunt houden. Hieronder vind je de 5 liefdestalen die een mens kan spreken en verstaan. Houd er rekening mee dat de onderstaande liefdestalen het beste gecombineerd kunnen worden om het gewenste effect te bereiken. De vraag die gesteld moet worden op Valentijnsdag is: Hoe zorg ik ervoor dat mijn geliefde zich, jawel, geliefd voelt?

5 verschillende liefdestalen in het kort:

 1. Het krijgen van cadeaus: Veel mensen voelen zich geliefd wanneer ze een geschenk krijgen. En Valentijnsdag is de dag bij uitstek om dat te laten zien. Geef een goed cadeau die nooit meer gegeven wordt. Daarover hieronder meer.
 2. Aandacht en tijd: Ben jij geïnteresseerd in je partner? Of hoor je wel wat er gezegd wordt maar luister je niet? Veel mensen vinden het extreem belangrijk dat je tijd met ze doorbrengt en aandacht geeft aan dingen waar zij in geïnteresseerd zijn.
 3. Compimenten & positieve woorden: Hoe voel jij je wanneer iemand een compliment maakt? Doet het je veel of juist weinig? Hoe dan ook. De meeste mensen voelen zich geliefd wanneer je positiviteit naar ze uitspreekt en ze complimenteert op hun goede eigenschappen of gedrag.
 4. Dienstbaarheid: Ben je bereid om iets te doen voor je partner. Een heerlijk gerecht koken? (Dat kan met een mooi keuken cadeau, maar daar gaat deze pagina niet over) Misschien kun je dat kastje ophangen waar ze al zo lang om vraagt. Een extraatje in het huishouden doen wordt ook zeer gewaardeerd door veel geliefden.
 5. Tast & Aanraking: Heerlijk toch zo’n knuffel of massage. Wat is nou een beter valentijnscadeau voor haar dan een lekkere aanraking? Een groot deel van de tortelduifjes vind het geweldig om aangeraakt te worden door hun liefje. Pas ook deze liefdestaal toe wanneer hij van toepassing is.

Natuurlijk is niet één van de bovenstaande liefdestalen de enige die jouw partner spreekt. Vaak zijn er twee of drie dominant. Ken je geliefde en speel er op in op de dag van de liefde. Nieuwsgierig zijn naar je liefje tijdens het uitzoeken van een valentijnscadeau voor hem of haar. Dat is pas echt lief!

Valentijnscadeau voor haar

Wil je je geliefde eens echt lekker in de watten leggen? Dan kun je maar beter met iets aankomen waar haar hart sneller van gaat kloppen. Een echt origineel valentijnscadeau omvat meer dan een leuke cadeaubon. Het is een geschenk dat haar nog jarenlang in het geheugen gegrift staat. Als een echte romanticus zul je je moeten verdiepen in wat je meisje plezier geeft en daar op kapitaliseren. Hieronder een aantal slimme tips om een flater tegen te gaan.

 • Wat voor persoon is je vriendin of vrouw? Is ze meer het zachte, lieve type of meer de stoere meid. Pas je cadeau aan op de persoonlijkheid van je schatje.
 • De meeste vrouwen houden ervan zich goed te verzorgen. Naast de lieve complimenten geef je iets waar je vrouwtje zich nog mooier van gaat voelen.
 • Vrouwen vinden chocolade geweldig lekker. Een doos bonbons in de vorm van een inspirerend hart. Echt fout gaan kan dat niet. Toch is het aan te raden er nog een extra geschenk bij te doen voor de zekerheid.
 • Maak je valentijnscadeau persoonlijk door er een intieme boodschap aan vast te maken. Op Haveables vind je cadeaus voor Valentijn. Tegelijkertijd kun je zo nóg beter maken door een persoonlijke boodschap.
 • Clichés, ze zijn er voor een reden. Bloemen, chocolade, de kleur rood. Ook al zeggen vrouwen dat ze het niet leuk vinden. Meestal zeggen ze dit alleen maar en zullen ze de moeite sowieso waarderen. Vooral op Valentijnsdag.
 • Heeft de vrouw van je leven een speciale hobby? Speel hier intelligent op in. Maak duidelijk dat je haar steunt en geef iets wat ermee verwant is.

Interessante & Originele cadeaus

Op zoek naar een valentijnscadeautje? Op Haveables vind je leuke en aparte cadeaus. Onalledaagse producten die voor een verrassing zorgen. Wil je dé expert in het geven van originele cadeaus worden? Voor een leuk valentijnscadeau zit je hier helemaal goed. Niet alleen ben je verzekerd van een echte verrassing. Je zult gadgets en spullen vinden waar je zelf nooit aan gedacht zou hebben. Maak van deze Valentijnsdag de beste die je ooit hebt gehad. Laat het hart van je geliefde sneller kloppen.

Algemene Valentijn Cadeau tips

Voor een leuk valentijnscadeau kun je gebruik maken van de onderstaande tips. Deze tips zijn ervoor bedoeld wanneer je een leuk geschenk wilt geven aan je liefje. Misschien ken je hem of haar nog niet zo goed. Tegelijkertijd wil je wel een goede indruk maken. Daarom de onderstaande cadeautips voor Valentijn zodat je altijd goed zit.

Inpakpapier & gepersonaliseerde geschenken

Wil je een diepe en warme indruk maken op je liefje? Het hart veroveren van je nieuwe of oude vlam kan een ware uitdaging zijn. Vooral als iemand alles al heeft. Toch kun je altijd je best doen om je slag te slaan.

Origineel inpakpapier

Één van de makkelijkste manieren om je te onderscheiden is door origineel inpakpapier te gebruiken. Normaal gesproken krijg je wat saai papier bij de winkel waar je het geschenk koopt. Online kopen kan natuurlijk ook, toch worden de producten niet altijd leuk ingepakt. Maak het spannend en zorg voor een leuke verpakking van jouw valentijnscadeau.

Personaliseer je geschenk

Op sommige cadeaus is het mogelijk om een persoonlijke boodschap te zetten. Ook een naam is mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld een lieve tekst gebruiken in haar favoriete lettertype. Spuit een mooie geur op je geschenk waarvan je weet dat hij/zij die heerlijk vind. Ook kun je een kado geven in de lievelingskleur van je wederhelft. Zorg ervoor dat de juiste emoties naar boven komen.

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Niet geheel onbelangrijk om te weten op een dag als 14 februari. Valentijnsdag heeft namelijk daadwerkelijk een betekenis. Als je je afvraagt waarom je met een Valentijnscadeau moet aankomen dan volgt hier de uitleg. De naam Valentijnsdag komt oorspronkelijk van een heilige priester. Deze priester heette Valentinus. Hij was te herkennen aan zijn extreem goede daden en liefde voor zijn medemens. Valentinus woonde in Rome waar hij onder andere de dochter van de burgemeester genas van een ernstige ziekte. De burgemeester wende zich vervolgens tot het Christendom. Toen Valentinus uiteindelijk ter dood veroordeelde liet hij een liefdesbrief achter met daarop `van je Valentijn`. Volgens de legende werd hij op 14 februari ter dood veroordeeld door onthoofding. 14 februari is daarbij ook de dag dat in het oude Rome het vruchtbaarheidsfeest werd gevierd. Dit was een heidens feest wat verboden werd door de staat. Valentijnsdag is daar de vervanger van sinds de 18e eeuw.