Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Sport Cadeaus

Ben je op zoek naar originele sport cadeaus voor een sportieveling? Of is het juist voor iemand die wel wat gewicht mag verliezen? Dan ben je precies op de juiste plek om te vinden wat je zoekt. We weten allemaal dat sporten goed is voor de gezondheid. Toch komen we er niet altijd aan toe. Ook vind niet iedereen het even leuk. Tenminste, dat denken ze. Want bewegen maakt wel degelijk iets positiefs los in ieder mens. Bovendien voel je je na een goede work-out vaak best wel lekker. Net zoals het sporten zelf is ook het vinden van een goed sport cadeau niet altijd even gemakkelijk. Kijk hieronder snel voor de eerste cadeau-tips en zoek de beste sport gadgets uit. Veel plezier met geven van jouw gezonde geschenk.

Sportieve cadeaus

Een cadeau voor sporter of sportieveling vinden wordt leuk en gemakkelijk. Bij Haveables verzamelen we al jarenlang de beste gadgets om in shape te blijven. Maar niet alleen gadgets zijn belangrijk bij sporten. Ook het op temperatuur houden van je lichaam en bewegingsvrijheid zijn belangrijk. Denk ook aan alle dingen die het sporten positief kunnen beïnvloeden. Hieronder een paar eerste tips waar je aan kunt denken.

sport cadeaus

Eerste cadeautips voor sporters

  • Aan gemakkelijke keukengadgets had je waarschijnlijk niet gedacht. Maar een echte sportman – of vrouw heeft de juiste voeding nodig om die spieren sterk te maken. En de juiste voeding binnenkrijgen wordt gemakkelijker met het juiste keukengerei.
  • Een goede sporttas doet wonderen. Een te kleine tas past niet alles in. Een te grote tas is ook onhandig. Een perfecte sporttas kan een geweldig sport cadeau zijn. Houd vooral rekening met wat voor sporten de ontvanger beoefent. Een leuke trendy sporttas doet het daarnaast ook nog goed om naast het sportveld wat te scoren.
  • Sportbroeken zijn toch wel even anders dan een normale broek. Sportbroeken zijn namelijk een stuk flexibeler. Tijdens het sporten maak je vaak andere bewegingen dan tijdens de normale dagelijkse bezigheden. Ben je op zoek naar een paar leuke sport gadgets? Dan kan een sportbroek niet missen in de lijst.
  • Handschoenen en sokken. In de winter kan het namelijk flink koud worden. En voor een sportman of vrouw mag de kleding absoluut niet te koud zijn. Spieren werken namelijk een stuk beter als ze een beetje warm zijn. Te warm is natuurlijk ook niet goed. Heeft de ontvanger nog geen goede sokken of handschoenen? Dan ben je alweer een stuk dichter bij een goed sport cadeau.
  • Thermo ondergoed is ook een leuke cadeau-tip die wij laatst getipt kregen. Want je handen en voeten kunnen dan wel warm zijn, de rest moet natuurlijk ook beschermd worden tegen de kou. Niet bij elke sport beweeg je evenveel. Je zou eens kunnen checken of de ontvanger zit te wachten op dit ietwat intieme sport cadeau.
  • Goede voedingssupplementen zijn een must voor elke sporter. Na een trainingssessie hebben je spieren rust en voeding nodig. Voedingssupplementen helpen, naast slaap, bij het sneller herstellen van beschadigde spieren.
  • Leuke sport gadgets om tussendoor toch nog te trainen zijn altijd goed. Bijvoorbeeld een gyroball waarmee je op vrijwel elke plek kunt trainen. Of wellicht een water halter. Je kunt er uit drinken én mee trainen.

Cadeau sportieve man

Een originele sportgadget vinden voor een man is gemakkelijker dan je denkt. De meeste sportieve mensen zijn van zichzelf al lekker gemotiveerd, nieuwsgierig en willen graag in beweging zijn. Daarnaast weet je vaak al wat voor sport die gespierde kerel leuk vind om te doen. Zoek je een cadeau voor een sportieve man? Je wilt vast dat die kerel zich weer lekker man kan voelen. Tijdens het sporten komen er vaak waarlijk mannelijke gevoelen naar boven. De man kan zijn agressie en energie goed kwijt in een goede training-sessie. Ga daarom voor een mooi cadeau dat die sportieve man ondersteunt in zijn hobby. Zo blijft hij sterk en goed in vorm. En daar is iedereen om hem heen ook blij mee.

De keuken is waar winnaars worden gemaakt

Een sport cadeau hoeft niet perse direct iets met sport te maken te hebben. De maag van elke mens moet worden gevuld met de juiste voeding. Vooral voor sporters is het belangrijk om de juiste dingen te eten om vooruit te gaan. Is de ontvanger fanatiek bezig met zijn hobby? Dan mag het juiste voedsel niet ontbreken. Zorg ervoor dat hij tijd bespaart in de keuken of dat bereiden van voeding gemakkelijker wordt. Hierdoor heeft hij meer tijd om in de gym te staan of op het sportveld. Leuke keukengadgets kun je onder andere vinden op de keuken cadeaus pagina.

Eten en drinken meenemen

Ook meenemen van eten en drinken is belangrijk. Tijdens en na een intensieve sportsessie moet je namelijk goed gehydrateerd en gevoed blijven. Ook een goede bidon kan daarom een mooi sport cadeau zijn. En naast drinken wil je ook eten kunnen meenemen. Heb je wel eens nagedacht over een cadeau waar een gezonde lunch in kan worden meegenomen? Natuurlijk ga je niet voor een saaie broodtrommel maar voor een hippe lunchpot of een handige bak met vakjes. In deze sport gadgets kun je de huisgemaakte voedingstoffen gemakkelijk meenemen en dat zonder afval te maken.

Spieropbouw tijdens de slaap

Als je aan topsporters vraagt wat het belangrijkste recept is voor spieren, komen er een aantal elementen altijd weer terug. Slapen is één van de belangrijkste bezigheden voor fanatieke sporters. Tenministe, voor zover dat een bezigheid is. Rust is in ieder geval erg goed voor lichaam en geest. Er zijn heel wat leuke sport cadeaus te vinden die helpen bij het in slaap vallen. Je kunt denken aan een white noise machine, goede siliconen oordopjes, een blauw licht bril of goede slaapsupplementen. Hoe dan ook kun je jouw sport cadeau geven in combinatie met iets wat de slaap bevordert. Elke sporter zal hier hartstikke blij mee zijn.

Een rustige geest voor sneller herstel

Onze hersenen gebruiken volgens verschillende onderzoeken wel 20% van alle calorieën die binnenkrijgen. Dat is een groot deel van onze energie die nodig is maar wellicht een stuk efficiënter gebruikt kan worden. Breng de geest tot rust door de ontvanger een heerlijke massage cadeau te doen. Je kunt zelf natuurlijk deze massage geven maar je kunt het ook laten doen door een professional. Een ervaring om nooit te vergeten. Is de sportieve man die het cadeau krijgt toevallig je partner? Dan kun je er ook een partnermassage van maken. Zo deel je een unieke ervaring met elkaar en kom je heerlijk tot rust. En rust, dat is goed voor spierherstel.

Flexibiliteit voor een sterker lichaam

Wil je echt het uiterste uit je training halen? Dan is het goed om genoeg flexibiliteit te hebben. Goede sport cadeaus die helpen wat flexibeler te worden kunnen daarom een goede optie zijn. Je kunt denken aan een hoge kwaliteit fitness mat om na je training goed op te kunnen rekken. Ook een yoga bal kan je helpen om de spieren goed te laten rekken na je training. Ook weerstandsbanden kunnen helpen om net dat stukje meer rek uit je lichaam te halen. Als je op zoek bent naar de juiste sport cadeaus kun je de flexibiliteit van het lichaam niet vergeten.

De juiste houding tijdens kantoorwerk

Zitten is het nieuwe roken. Zo wordt gezegd. Heeft de ontvanger kantoorwerk? Dan zit hij waarschijnlijk vaak achter een bureau. En te lang zitten op een stoel is niet bevorderlijk voor je sportprestaties. Vaak is het namelijk een statische houding die niet heel natuurlijk is. Je zou de tijd die iemand achter een bureau zit een stuk kunnen verkorten. Maar hoe dan? Bijvoorbeeld door een stand-up desk. Een bureau waar je niet achter de computer zit, maar staat. Ook de eerder genoemde yoga bal kan helpen om de zittende houding wat dynamischer te maken. Al met al handige en gezonde sport cadeaus die zelfs kwalen op latere leeftijd kunnen voorkomen. Bekijk ook alle andere originele cadeaus voor als het net even te sportief voor je wordt.