Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Bier Cadeau

Een pilsje, een goudgele rakker of gewoon bier. Er zijn ontelbaar veel verschillende namen voor te vinden. Bier is niet voor niks een van de meest gedronken dranken ter wereld. En laten we eerlijk zijn, het is ook verdomd lekker! Als je op zoek bent naar een origineel bier cadeau zit je goed bij Haveables. Wij hebben namelijk een hele pagina gewijd aan deze heerlijke godendrank. Laat je inspireren door de leukste biercadeaus en biergadgets die er te vinden zijn. Of het nu gaat om een presentje voor de doorgewinterde bierkenner of een cadeau voor je broer die net 18 jaar is geworden. We weten zeker dat je hier zult slagen. Lees snel verder voor de meest interessante feitjes, informatie, tips en cadeau ideeën die te maken hebben met bier!

Wat Geef je Cadeau aan een Bierliefhebber?

Als je op zoek bent naar een cadeau voor een echte bierliefhebber zijn er zo veel dingen waar je rekening mee moet houden. Is het een echte bierkenner of een beginnende bierdrinker? Drinkt hij graag een makkelijke pilsener of houdt hij meer van de sterkere speciaal bieren? Misschien brouwt hij wel zelf zijn bier? Voor welke situatie je ook een origineel bier cadeau zoekt, het is wel handig iets van bier af te weten. Daarom hebben wij naast onze handige cadeautips ook wat interessante bierfeitjes en informatie over bier voor je verzameld. Zo kan jij goed voorbereid beginnen aan jouw zoektocht naar hét perfecte bier cadeau!

Cadeau Bierliefhebber

Handige Bier Cadeautips en Inspiratie

Het is niet altijd makkelijk om een goed bier cadeau te vinden. Maar laat je niet demotiveren. Je weet in ieder geval dat de ontvanger wel houdt van een goudgele rakker op z’n tijd! En daar kan je verder op borduren. Neem onderstaande tips in acht en we weten zeker dat jij de gelukkige ontvanger zal verrassen met een lekker origineel bier cadeau!

  • Hoe oud is de ontvanger? De leeftijd van degene voor wie je iets zoekt is heel belangrijk bij het kiezen van het juiste bier cadeau. Vaak begin je als je voor het eerst bier mag drinken met een gewoon pilsje. Meestal ga je pas op latere leeftijd de meer uitgesproken smaken van de traditionele speciaal bieren waarderen. Hou daar rekening mee bij het kiezen van je cadeau.
  • Doe goed onderzoek naar wat de ontvanger écht leuk vindt. Natuurlijk weet je al dat hij een bierliefhebber is, maar er zijn meer dingen om rekening mee te houden. Hoe goed ken je de ontvanger eigenlijk? Aan je beste maat kan je best een heel fout of gek cadeau geven. Maar hoe zit het bijvoorbeeld met je collega? Vaak is het verstandig om voor de iets “veiligere” cadeaus te gaan bij mensen die je iets minder goed kent.
  • Hoe drinkt de ontvanger zijn biertje het liefst? Houdt hij van tapbier? Geef dan een mooi bierglas cadeau. Of drinkt hij zijn pilsje liever zo uit de fles? Dan is een originele bieropener misschien wel een idee. Maakt het hem allemaal niet zoveel uit en is hij ook gewoon blij met een blikje bier uit de supermarkt? Geef hem dan bijvoorbeeld een handige bier riem om z’n biertjes in mee te nemen.
  • Is het bier cadeau voor een man of voor een vrouw? Hoewel het grootste deel van de bierdrinkers toch echt man is, zijn er ook vrouwen die op z’n tijd wel een lekker biertje lusten. Vaak houden vrouwen toch meer van de fruitige bieren en mannen meer van de stevige traditionele bieren. En dit werkt door in het soort cadeau die je voor ze kan kopen. Ben je op zoek naar een cadeau voor haar of een bier cadeau voor hem? Bij Haveables ben je aan het juiste adres.
  • Spelletjes zijn leuk! En met een lekker biertje erbij wordt het meestal nog gezelliger. Kan hij een beetje tegen z’n verlies? Wat dacht je van een cap gun of bierdop schieter. Koop er een bierdop dartspel bij en je kan beginnen met spelen. Als je heel zelfverzekerd bent over je skills kan je misschien afspreken dat de verliezer het bier betaald?
  • Het is zeker aan te raden om je bier cadeau te combineren met wat andere leuke originele cadeaus. Vaak weten ander mensen ook wel dat de ontvanger een bierliefhebber is. Als iedereen dan met dezelfde fles bier aan komt zetten is dat ook een beetje stom. Een gave biergadget voor erbij doet jou opvallen tussen de rest.
  • Ook al wordt het cadeaupapier er in het enthousiasme vaak meteen afgescheurd, toch is het belangrijk aandacht te besteden aan de verpakking. Door jouw bier cadeau mooi in te pakken creëer je een ware beleving voor de ontvanger. Hierdoor wordt jouw cadeau net wat specialer. Reken maar dat de gelukkige bierliefhebber je niet snel zal vergeten.
  • Wat geef je cadeau aan een bierliefhebber? Dat is niet zo moeilijk, bier natuurlijk! Ga op zoek tussen de gaafste biercadeaus en handigste biergadgets en doe er een mooie fles speciaal bier bij. Een prachtig eigen bierglas is natuurlijk een leuk idee. Pak hem in samen met een heerlijke fles speciaal bier. Zo maak je gemakkelijk je eigen bier cadeau pakket.

Speciaal Bier Cadeau

Speciaal Bier CadeauPils is dan wel het meest gedronken bier, speciaal bier begint de laatste jaren steeds meer aan populariteit te winnen. De ene na de andere microbrouwerij opent zijn deuren en met succes. Als je op zoek bent naar een speciaal bier cadeau voor je vriend die het liefst de meest obscure bieren proeft, ben je bij Haveables aan het juiste adres. Natuurlijk geef je hem sowieso een lekkere fles speciaal bier cadeau, maar zoals ze zeggen: op één been kun je niet lopen. Het is natuurlijk leuk om er nog een écht origineel cadeau bij te doen. Grote kans dat de kerel waar je een origineel bier cadeau voor zoekt zelf al het een en ander weet van speciaal bier, maar weet hij echt alles al? Wat dacht je van een interessant boek over de geschiedenis van bier? Of misschien wil hij wel zelf zijn bier brouwen met een bierbrouw pakket?

Bier Cadeau voor Hem

Bier drinken doe je niet alleen, of toch wel? Het maakt ook niet uit. Iedereen heeft zo zijn voorkeur. De meeste kerels houden wel van een goudgele rakker op z’n tijd. En als je op zoek bent naar een origineel bier cadeau voor hem kunnen wij je zeker helpen. Een bierpakket cadeau is natuurlijk al heel leuk, maar het kan nog mooier. Wat dacht je van een grote fles speciaal bier om te delen met z’n maten? Veel vriendengroepen hebben een jaarlijks uitje naar het Oktoberfest in München, Duitsland. Geef hem een echte originele “lederhose” cadeau, zo steelt hij de show op elk bierfeest. Reken maar dat hij je dankbaar zal zijn. Veel kerels houden toch wel van wat leuke hebbedingetjes die met bier te maken hebben. Heb je alle bier cadeaus en biergadgets al gezien?

Welke soorten bier zijn er?

Er zijn heel veel verschillende soorten bier. Dit is te veel om allemaal op te noemen, maar vaak wordt bier gecategoriseerd in bovengistende -, ondergistende - en spontaan gistende bieren. Voorbeelden van bovengistende bieren zijn: Witbier, Ale, Stout, IPA en Trappistenbier. Pils, Lager en Bockbier zijn echte ondergistende bieren. Voorbeelden van spontaan gistende bieren zijn de Belgische Lambiek en Fruitbieren.

Waar wordt bier van gemaakt?

De basis van het brouwen van bier is door de eeuwen heen niet zoveel veranderd. De 4 belangrijkste ingrediënten zijn nog steeds: water, mout, hop en gist. De grote variatie aan verschillende bieren wordt verkregen door bijvoorbeeld het gebruik van verschillende gistsoorten of het roken of branden van de mout.

Hoe lang wordt er al bier gedronken?

Wist je dat bier één van de oudste dranken ter wereld is? Er werd al bier geproduceerd rond 4.500 v.Chr. in Mesopotamië (een deel van het huidige Irak en Syrië) en volgens recente vondsten is het zelfs zeer waarschijnlijk dat er al bier werd gemaakt zo vroeg als 11.000 jaar v.Chr. in Israël!

Kan ik van bier drinken mijn beroep maken?

Jazeker! Wist je dat bierkenner een officieel erkend beroep is? Onder ander in België en Nederland kan je een opleiding tot zytholoog (oftewel: bierkenner) volgen. Bierkenners houden zich professioneel bezig met de geschiedenis, het brouwen en het proeven van bier. Geen verkeerd beroep als je het ons vraagt!

Een Biertje Na Het Sporten

Een lekker pilsje na een harde dag werken of een flinke workout op de tennisbaan. We zullen niet beweren dat het gezond is, maar het is toch wel heel erg lekker. En laten we eerlijk zijn. Dat heb je toch ook gewoon verdiend? Pils is toch wel het meest gedronken bier. En niet voor niets: het drinkt lekker makkelijk weg. Zoek je een bier cadeau voor de sportieve bierliefhebber? Neem bovenstaande tips in acht en we weten zeker dat je zult slagen. En als je toch bezig bent, neem dan meteen even een kijkje op de sport cadeaus pagina. Zo combineer je gemakkelijk de leukste biergadgets en de gaafste sportcadeaus tot hét perfecte originele bier cadeau voor die ene sportieve ontvanger.

Bier Cadeau

Tapbier, Flesje Bier, of Blikje Bier?

Bijna alle mannen houden van bier, dat weten de meeste mensen wel. Maar ook onder bierliefhebbers zijn er verschillende voorkeuren. En hier kan jij mooi je bier cadeau op afstemmen. Mannen die liever tapbier drinken zijn van mening dat een vers getapt biertje vele malen lekkerder smaakt dan hetzelfde soort bier uit een flesje of blikje. Wordt je vriend helemaal blij als zijn favoriete kroeg weer een nieuw speciaal bier op de tap heeft? Daar hoef je dan niet lang over na te denken, Geef hem zijn eigen bierglas cadeau! Toch is een flesje bier ook niet verkeerd. Het drinkt lekker weg en je neemt ze gemakkelijk mee. Zoek je een bier cadeau voor de kerel die liever een flesje bier drinkt? Bij Haveables hebben we een grote variatie aan stijlvolle, handige en grappige bieropeners speciaal voor hem! En voor de harde werker die het liefst zijn blikken bier per tray inkoopt is er bijvoorbeeld een handige blikjespers. Dat scheelt weer een paar wandelingen naar de vuilcontainer.

Zelf Bier Brouwen

Zelf Bier BrouwenIs je vriend een dorstig type en bestelt hij vaak meters bier? De zoektocht naar een speciaal bier cadeau voor de echte bier fanaticus kan nog weleens uitdagend zijn. Vaak weten ze meer van bier dan jij en hebben ze veel bier cadeaus al in huis. Tja, wat doe je dan? Wat dacht je ervan om je eigen bier te gaan brouwen? Geef hem een bierbrouw pakket cadeau en start samen jullie eigen microbrouwerij! Oefen met verschillende soorten bier en experimenteer met kleuren, smaken en sterktes. Het enige wat je nodig hebt is wat tijd en heel veel enthousiasme! En weet je de benodigde ingrediënten nog? Voor de basis heb je nodig: water, mout, hop en gist. Verder kan je zelf eindeloos variëren met verschillende ingrediënten om je eigen “special touch” aan jullie bier te geven. Dat is pas een origineel bier cadeau voor de creatieve man die graag wat met z’n handen doet.     

Wijn Cadeau of Whiskey Cadeau

Zoek je een cadeau voor een drankorgel? Dan zit je wel goed bij Haveables: een hele pagina vol met de lekkerste bier cadeaus en handigste biergadgets! Maar misschien houdt de ontvanger toch niet zo van bier. Geen probleem hoor. Als hij meer een wijndrinker is zou ik zeker eens kijken op onze speciale wijn cadeau pagina. Of het nu om een mooi wijnglas gaat of een handige flessenstop: wij hebben het. En als hij echt fan is van het sterkere werk zou ik zeker onze whiskey cadeau pagina niet overslaan. Breng wat stijl in zijn mancave met een mooie whiskey karaf of een elegante globe bar drankkast. Allemaal te vinden op Haveables: dé inspiratiegids voor de meest originele cadeaus.