Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Thee Cadeaus

Een theeliefhebber verras je natuurlijk met de leukste thee cadeaus! En waar vind je die? Hier natuurlijk. Haveables brengt cadeau-inspiratie tot nieuwe hoogtes. Weet je niet wat je wilt geven aan maar weet je wel dat de ontvanger deze drank graag drinkt? Dan hebben wij de beste gadgets, spullen en kadootjes voor jou op een rij gezet. En het mooiste is dat deze lijst steeds groter wordt. Kom zo nu en dan terug en je verras jezelf met de nieuwe en origineelste geschenken die te maken hebben met thee. Pak je warme kop er maar goed bij en geniet van deze verrassende, speciale en ronduit bijzondere exemplaren. Even goed inpakken in combinatie met een mooie boodschap en klaar ben je!

thee cadeaus

Wat geef je aan iemand die thee lekker vind?

Bij thee cadeaus gaat het niet alleen om de thee zelf. Het is een ritueel of misschien heb je het woord ceremonie wel eens langs horen komen. Het is even dat momentje voor jezelf. Even rust. Even bijkomen. Een moment van bezinning. Alles stil en de handen om een warme kop van deze hete drank. Daarbij komen de geuren die rustgevende emoties oproepen. Gecombineerd met het geluid van de theelepel tegen de rand van het glas ontspan je bijna als vanzelf. Ook de kleuren van het theeglas en de thee brengen een ware ervaring met zich mee. En dan natuurlijk niet te vergeten de smaak van deze bijzondere versnapering. Als het je lukt om dit allemaal in een aantal thee kadootjes te combineren, geef je een onvergetelijke ervaring weg. En ook eentje waar nog jarenlang van kan worden genoten!

Voordelen van thee cadeaus

Thee cadeaus hebben een paar prachtige eigenschappen. Zo zijn er vele verschillende soorten soorten thee. Bijvoorbeeld witte, gele, groene en zwarte Oolong en Pu Ehr thee. Elke soort heeft weer een andere geur. En daarbij ook een andere kleur. Je kunt leuke thee cadeautjes dus eindeloos combineren.

Natuurlijk ga jij je thee gadgets niet zonder een heerlijke thee weggeven. En zo kun je dus een passende combinatie maken welke bij de ontvanger past. Er zijn vele thee spullen te krijgen die niet alleen leuk zijn om te geven, maar ook om te krijgen. Probeer vooral ook te denken aan alles wat rondom thee te gebruiken is. Zo drinken veel mensen thee met honing. En deze honing moet worden geroerd met een een lepeltje. Naast een heerlijke thee zelf kun je allerlei leuke spullen meegeven. Welke de ontvanger weer kan gebruiken bij het nuttigen van zijn lievelingsdrank.

Cadeautips en Inspiratie

Je hebt besloten om leuke thee cadeautjes te gaan weggeven. Maar waar begin je dan? Thee cadeaus en spullen zijn overal wel te krijgen. Toch wil je wel met iets speciaals aankomen. Vanaf nu geen afgezaagde geschenken meer voor die verjaardag. Houdt je aan de volgende tips. Zo weet je altijd of je op de goede weg bent.

  1. Dat de ontvanger van jouw thee kadootjes van het drankje houdt is duidelijk. Is de ontvanger een man of een vrouw? Vermijd bij de cadeaus voor hem al té vrouwelijke kleuren. Is het een cadeau voor haar? Dan zijn fleurige en vrouwelijke kleuren juist wel geschikt.
  2. Ga je een bijzonder geschenk geven? Dan wil je daar uiteraard wel een mooie verpakking omheen doen. Het leukste is wanneer de ontvanger niet kan zien wat erin zit. Of juist wel? Besteed in ieder geval aandacht aan het uitpakmoment. Dit is namelijk een van de meest vermakelijke momenten van een cadeautje krijgen.
  3. Thee heeft op zichzelf al een heerlijke geur. Ga voor een rijkelijk geurende thee en verspreid desgewenst een kleine hoeveelheid zo door de thee cadeautjes. Zo kan de ontvanger al een beetje raden wat er in zijn nieuwe aanwinst zit. Geur brengt een extra dimensie met zich mee die door de liefhebber gewaardeerd wordt.
  4. Natuurlijk kun je enkel een heerlijke thee cadeau geven. Wil je jouw thee kadootjes nog een stukje specialer maken? Dan is een combinatie cadeau een goed idee. Combineer met andere leuke thee gadgets en thee spullen. Zo kan de ontvanger direct gebruik maken van zijn cadeautje.
  5. Doe vooral ook een goed vooronderzoek. Misschien heeft de liefhebber al een flinke voorraad thee. Of is een derde theepot misschien niet écht heel origineel. Wat extra theeglazen zijn nooit weg, maar overdrijf nooit.
  6. Vele thee cadeaus zijn breekbaar. Bij het geven van je geschenk is het wel goed om dit erbij te vermelden. Scherven brengen geluk. Je wilt alleen niet dat die scherven van je cadeautje afkomen.

Voorbeelden van leuke thee gadgets en spullen

Wanneer je rondkijkt op Haveables zul je meerdere leuke gadgets en spullen tegenkomen die met thee te maken hebben. Zo zijn er theeglazen, theepotten en thee-eieren. In tegenstelling tot vroeger is thee niet meer heel duur. Zo kan bijna iedereen deze heerlijke drank betalen en ervan genieten. En genieten, daar is deze drank natuurlijk voor bedoeld. Bij leuke thee cadeaus kun je natuurlijk denken aan alles wat met thee te maken heeft. Zo wordt het vaak gedronken met suiker, honing of een andere zoetstof. Geef bij je cadeau een speciale honing met een origineel lepeltje. Combineer alles tot je alleen de allerleukste thee kadootjes over hebt.

Thee kadootjes, waar komen ze vandaan?

Dat thee een heerlijk drankje is weten we al lang. De eerste bronnen die naar thee verwijzen stammen zelfs al van 1000 jaar voor Christus. Hallo, dat is een flinke tijd. Vroeger was het een exotisch, exclusief en duur drankje. Niet zomaar iets om te verspillen dus. Tijdens een mensenleven drinken we allemaal vele liters van deze speciale drank. Voordat thee volop werd genuttigd was het een exotische drank. Overwegend voorname mensen met een dikke buidel konden de speciale drank betalen. Al snel werd ontdekt dat thee ook medische toepassingen kende. Thee komt uiteraard van een plant. Voordat het in jouw kopje terecht komt is er een grootschalig proces aan vooraf gegaan. Denk hierbij aan plukken, drogen, fermenteren, melangeren etc. Denk daar eens aan terug wanneer je een paar leuke thee cadeaus weggeeft.

Richt je op de ontvanger

Wanneer je veel om iemand geeft wil je originele cadeaus zo speciaal mogelijk maken. Is het een cadeau voor je broer of een cadeau voor je vriend? Misschien is het gewoon voor een collega wie je enorm waardeert. Voor wie deze mooie thee cadeaus ook zijn, doe er je best op. Je kunt namelijk maar één keer die speciale indruk achterlaten. Hou altijd rekening met degene die je kadootjes gaat ontvangen. Heeft hij of zij al iets op de verlanglijst staan. Dan is het goed om hier iets van uit te zoeken. Natuurlijk gaat het niet om de spullen of de gadgets. Uiteindelijk gaat het erom dat duidelijk wordt dat je je best hebt gedaan. Als je jouw geschenk uit je hart geeft zit het altijd goed!