Play Video

Mysterieuze Lavalamp

De Lavalamp bestaat al sinds 1963. Bedacht door Edward Craven Walker en is nog steed populair. Lavalampen worden vooral gebruikt als sfeerlamp. In alle kleuren & varianten.

Share
 • Beschrijving

  Een lavalamp is een mysterieus en intrigerend object. Mooie design verlichting zoals lavalampen kunnen een enorm verschil maken in een interieur. Sfeerlampen kunnen van een saaie omgeving al snel een prachtig schouwspel maken. Deze aparte lampen zijn als eerste ontwikkeld in 1963 door Edward Craven Walker. Een werknemer van een verlichtingsbedrijf. Echter in de jaren 70 werd deze lamp pas echt populair. Een lavalamp kopen kan tegenwoordig bij de betere verlichtingswinkels of online. In vele gevallen kun je zelfs een goedkoop exemplaar vinden. Echter goedkoop is soms duurkoop aangezien er grote kwaliteitsverschillen zijn.

  Hoe werkt een lavalamp?

  Lavalampen zijn sfeerlampen gevuld met water. In het water bevindt zich in koude toestand een gestolde doch smeltbare substantie. Bij het aanzetten van de lamp, die licht geeft, smelt ook de substantie. In sommige lavalampen zit ook nog een verwarmingselement waardoor het smelten van de substantie sneller gaat. Door het smelten en uitzetten van de substantie ontstaat een lager gewicht dan het omringende waterachtige materiaal waardoor er bellen opstijgen naar boven toe. Boven in de lamp aangekomen koelen deze bellen weer af en zakken deze weer naar de bodem toe. Daar versmelten ze vervolgens meer met de nog aanwezige olieachtige substantie die daar nog aanwezig was. Deze lampen worden ook wel astro lampen genoemd omdat ze op een spaceshuttle lijken.

  Glitters en kleuren

  De lavalamp is er in verschillende kleuren. Zo zijn er paarse, groene, blauwe, rode en nog veel meer varianten. Het is een cadeau dat voor bijna ieder interieur geschikt kan zijn. Ook zijn er lavalampen die, in plaats van een smeltbare substantie, glitters in zich dragen. Deze glitters worden dan door het verwarmde water mee naar boven genomen. Glitterlampen geven naast de normale schaduwen ook een kleine reflectie mee op de muur. Deze lampen zijn verkrijgbaar van goedkoop tot hoger geprijst. Let bij aanschaf vooral op goede kwaliteit. Een goede kwaliteit sfeerlamp is een duurzaam cadeau want deze gaan vaak langer mee.

  Tips voor het gebruik van een lavalamp

  Een lavalamp is een lamp die werkt op elektriciteit en warmte. Lavalampen kunnen daarom het beste geplaatst worden op een plek waar ze veilig warmte kunnen afgeven. Sommige lavalampen worden zelfs zo heet dat je ze niet echt goed kan aanraken. Uit de buurt houden van jonge kinderen is daarom ook een pre. Ook omdat de deze sfeerlamp kapot kan gaan wanneer hij valt. In dat geval kunnen er ook scherven gemaakt worden die gevaarlijk kunnen zijn. In dat geval zijn het geen coole lampen.

  Hoe lang gaan ze mee?

  Een lavalamp kan zeer lang meegaan, mits goed verzorgd. Gebruik je de verlichting vaak dan zal de gloeilamp het eerder begeven. Wel is de gloeilamp gemakkelijk te vervangen door een nieuwe in te draaien. Echter heb je bij sommige oudere modellen lampen wel een gloeilamp nodig die veel warmte afgeeft. Qua gebruik is dit een zeer duurzaam cadeau, qua verbruik helaas niet altijd. Op zoek naar een zuiniger model? Wat dacht je van deze zuinige zwevende lamp? Bekijk meer retro cadeaus zoals deze mooie lavalamp.

 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Mysterieuze Lavalamp” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *