Firesteel Vuurstaal

Als je op reis gaat kun je met firesteel zelfs in de meest barre omstandigheden voor maken. Vuurstaal is een handig cadeau voor iemand die op reis gaat. De vonken vliegen ervan af.

Share
 • Beschrijving

  De vonken vliegen ervan af! Vuur maken met firesteel is één van de meest interessante dingen om te doen wanneer je in de buitenlucht overnacht. Firesteel of vuurstaal is gemaakt van magnesium. Magnesium wordt zeer heet en kan bij verbranding zelfs een temperatuur van 3000°C bereiken. Vuur maken met een magnesiumstick is, zodra je de techniek onder de knie hebt, een fluitje van een cent. Handige reiscadeaus zoals deze zijn absoluut onmisbaar wanneer je voor lange tijd op avontuur gaat. Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor iemand die op reis gaat? Reisspullen zoals vuurstaal zijn zeer fijn om bij je te hebben in je backpack. Lees hieronder snel hoe je vuur maakt met deze magnesium vuursteen.

  Vuur maken met firesteel

  Vuur maken met firesteel is leuk, heel leuk. Althans dat vinden de meeste mensen die het al eens gebruikt hebben. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk? Voor verbranding zijn er drie dingen nodig: brandstof, zuurstof en een ontbrandingstemperatuur. Om in het wild vuur te maken met vuurstaal kun je hout gebruiken. Hieronder alle tips en uitleg over hoe je op reis een mooi vlammetje kunt laten branden. Vuurstaal bestaat meestal uit 2 losse delen. Het eerste deel is de “schraper” het tweede deel is het vuurstaal. Hieronder de benodigdheden voor een lekker vuurtje. Originele cadeaus zoals deze zijn een must op reis.

  De uitleg: vuur maken met magnesiumstick

  1. Hout als brandstof

  Om een mooi vuurtje te maken met vuurstaal heb je drie soorten hout nodig. Namelijk: Licht ontvlambaar hout, aanmaakhout en brandhout. Het firesteel doet samen met wat doorzettingsvermogen vervolgens de rest. Geef dit cadeau voor je broer zijn verjaardag. Elke stoere vent verdiend het om vuur te maken.

  • Het licht ontvlambare hout, ook wel tondel genoemd, gaat bovenop. Het kunnen kleine dunne en droge takjes zijn die snel in de brand vliegen.
  • Zodra de tondel aanstaat leg je langzaam het aanmaakhout op de tondel. Zodra dit ook begint te branden komt het aanmaakhout.
  • Zodra het aanmaakhout helemaal aanstaat kun je daarmee het brandhout aansteken.
  • Als het brandhout aanstaat kun je lekker van je zelfgemaakte vuurtje genieten.

  2. Vuurstaal als ontbrander

  Firesteel is een prachtig gereedschap om vuur te maken. Vuur maken met magnesiumstick / vuurstaal is leuk om te doen. Daarnaast werkt het in barre omstandigheden zelfs beter dan een aansteker. Meer leuke reiscadeaus vind je natuurlijk ook op Haveables.

  • Het meeste firesteel is, wanneer nieuw, bedekt met een laagje verf. Schraap als eerste de verf eraf.
  • Zet daarna de schraper in een hoek van 30 graden op de magnesiumstick. Richt de magnesiumstick in de richting van de brandstof (meestal hout).
  • Haal de schraper met een lichte druk over metaal heen. Als het goed is zul je flinke vonken van het staal af zien komen.
  • Wanneer deze vonken op het tondel (licht ontvlambare hout) terecht komen zal het ontbranden.

  Waar komt firesteel eigenlijk vandaan?

  Firesteel is oorspronkelijk ontwikkeld door het Zweedse leger. Het was een uitvinding om in zelfs de meest barre omstandigheden vuur te kunnen maken. Magnesium kan bij verbranding temperaturen van zelfs 3000°C bereiken. Door deze extreem hoge temperatuur zal het ook branden in de mist, sneeuw en zeer lage temperaturen. Andere mooie reiscadeaus voor op avontuur zijn de survival draadzaag, survival paracord armband, survival parachutestof reishangmat en deze waterdichte dry bag.

 • Extra informatie
  Man of Vrouw

  Man

 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Firesteel Vuurstaal” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *