AvoSeedo Kweekset

Guacamole of gewoon rauw bij je gerecht. Kweek je eigen avocado’s nu gewoon thuis met de AvoSeedo kweekset. Deze handige uitvinding maakt avocado’s kweken gemakkelijk.

Share
 • Beschrijving

  Gooi je avocado pit niet zomaar weg. Want wat kunnen we doen? Zelf avocado kweken uit pit! In die pit zit namelijk een volledige avocadoboom. In ieder geval, als je hem zelf laat kiemen. Avocado is het goedje waarmee onder andere de guacamole dipsaus van wordt gemaakt. Heerlijk bij een bakje chips. Een avocado laten kiemen is best lastig. Tenminste dat was het tot nu toe. Met de AvoSeedo Kweekset kweek je gemakkelijk je eigen avocadoboom. Door middel van deze handige kweekset heb je binnen een mum van tijd een eigen oogst in je groentela.

  Zelf Avocado Kweken uit pit

  Wat doet de AvoSeedo precies? Zelf avocado kweken uit pit was tot nu  toe erg lastig. Om te ontkiemen heeft de plant namelijk genoeg water nodig. Echter wanneer de pit volledig in het water ligt zal hij niet ontkiemen. Ook ontkiemt de pit niet wanneer hij andersom en voor de helft in het water ligt. Om de pit te laten ontkiemen met de pit voor de helft in het water liggen. Ook is het belangrijk dat de pit met de platte kant naar beneden ligt. Verwijder wel eerst al het vruchtvlees voordat je de pit in de AvoSeedo neerlegt.

  Hoe werkt de AvoSeedo

  Hoe groeit een avocado? De AvoSeedo is een kunstof kweekbakje dat drijft op water. In het bakje kun je een schoongemaakte avocadopit neerleggen. Leg hem wel met de juiste kant boven. De onderkant van de pit zal vanzelf ontkiemen. Met als resultaat een prachtige avocadoboom. Het ontkiemen van de pit kan wel tot zo’n 8 weken duren. Vervang om de 6 dagen wel het water zodat bacteriën geen kans maken. De bovenkant van de pit zal uitdrogen en scheuren. Uit de onderkant komen dan kleine worteltjes. Nadat de pit is ontkiemt kun je de nieuwgeboren boom een ander thuis geven. Namelijk in de grond. Hier zal hij uitgroeien tot een levensechte boom. Daarna kun je de AvoSeedo opnieuw gebruiken om een tweede avocadoboom te maken.

  Heb je avocado’s over?

  De meeste mensen eten niet in 1 keer een hele vrucht op. Gelukkig bestaat de avocado hugger. In deze speciale container kun je gemakkelijk en op hygiënische wijze een halve vrucht bewaren. De AvoSeedo en de hugger vullen elkaar uitstekend aan! Uiteraard ben je met het maken van een nieuwe boom goed bezig voor de Aarde. Zelf avocado kweken uit pit? De AvoSeedo helpt keer op keer. Dit originele geschenk valt dan ook zeker onder de duurzame cadeaus. Wil je lekker op vakantie maar moet je gekweekte avocadoboom water krijgen? Een zelfwaterende bloempot kan dan uitkomst bieden. Vooral wanneer je op vakantie gaat.

 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “AvoSeedo Kweekset” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *