Groot Insectenhotel

Doe de natuur een plezier. Een insectenhotel is een prachtige plek voor nuttige insecten om te overnachten en voort te planten. Een fantastisch & duurzaam cadeau voor in de tuin.

Share
 • Beschrijving

  Laat alle handige beestjes overnachten in een groot insectenhotel. Ja je leest het goed. Een insectenhotel is een kastje speciaal gemaakt voor deze handige vriendjes. Insecten zijn voor sommige mensen misschien een beetje eng en vervelend. Toch zijn we als mens onlosmakelijk verbonden met deze beestjes. Een groot insectenhotel kopen als cadeau is daarom niet alleen goed voor de ontvanger zelf. Ook voor de hele omgeving is het een échte aanwinst. Lees hieronder alles over de voordelen van dit mooie en duurzame cadeau. Doe de natuur een plezier en geef dit fantastische cadeau aan een natuurliefhebber.

  Wat is de functie van een insectenhotel?

  Er verdwijnen in rap tempo schuilplaatsen voor allerlei insecten. Onder andere door verstedelijking nemen mensen steeds meer ruimte innemen in op Aarde. Veel nuttige insecten hebben het hierdoor moeilijk om te overwinteren en voort te planten. Nu zul je misschien denken dat dat niet zo’n probleem is. Misschien vind je insecten zelfs vreemde en enge beesten. Echter zijn veel insecten nuttige dieren waar we onlosmakelijk mee verbonden zijn voor onze voeding en plezier. Hieronder een paar redenen om dit duurzame cadeau weg te geven.

  1. Insecten zorgen voor verstuiving. Heb je een paar fruitbomen? Dan is het belangrijk dat deze verstuiving plaatsvind zodat je een goede oogst kunt ontvangen.
  2. Heb je last van bladluis, rupsen of ander ongedierte? Het insectenhotel zal nuttige diertjes aantrekken die snel afrekenen met ongedierte in de tuin.
  3. Insecten vormen een voedingsbron voor andere dieren zoals vogels. Minder insecten? Minder vogels. En genieten we niet allemaal van die prachtige zangvogels?
  4. Een insectenhotel kan kinderen veel leren over de kringloop van het leven. Het is een leuke en interessante plek om meer te leren over de natuur.
  5. Insectenhotels trekken ook vlinders aan die zich beschermen tegen de regen. Prachtig toch meer vlinders in de tuin? En ook vlinders bestuiven de platen en bomen!

  Waar moet ik een insectenhotel plaatsen?

  Heb je dit duurzame cadeau aangeschaft en wil je weten waar je het kunt plaatsen? Het insectenhuisje Een insectenhotel plaatsen is minder lastig dan je denkt. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Sommige kun je neerzetten, anderen kun je ophangen.

  1. Je kunt het insectenhuisje het beste ophangen op een plek waar weinig wind staat. Veel insecten zijn vliegende dieren die het niet zo hebben op sterke wind.
  2. Insecten zijn koudbloedige dieren die houden van een beetje zon. Wat dat betreft lijken ze best wel veel op mensen. Plaats het insectenhotel daarom ook op een zonnige plek.
  3. Plaats het insectenhuisje op een plek waar er niet teveel regen in kan komen. Dit is goed voor de diertjes. Daarbij gaat het huisje ook wat langer mee als het niet steeds te nat wordt.
  4. Plaats dit duurzame cadeau minimaal 100 centimeter van de grond. Zo wordt het minder snel vochtig en heeft de kou er minder vat op.

  Wil je de natuur een plezier doen? Dan kun je een insectenhotel kopen voor de échte natuurliefhebber.

  Waar voldoet een goed insecten hotel aan?

  Daarbij is het hotel goed afgewerkt met zo min mogelijk splinters. De buisjes moeten groot genoeg zijn zodat een insect er gemakkelijk in kan komen. Als er weinig splinters in het insectenkastje zitten beschadigen de diertjes hun vleugels er niet aan. Ook moeten de holletjes zo diep mogelijk zijn zodat de beestjes zich in de winter goed kunnen weren tegen de elementen. Hoe werkt een insectenhotel eigenlijk? Door de verschillende soorten vulling trek je een variëteit aan insecten aan zoals wespen, vlinders, bijen, lieveheersbeestjes. Ze leggen hun eitjes in het insectenhuisje maar ook schuilen ze er tegen slecht weer.

  Duurzaam cadeau voor in de tuin

  Een insectenhotel kopen is niet alleen goed voor jezelf of de ontvanger. De hele omgeving zal een positief effect ervaren van dit mooie geschenk. Ben je op zoek naar duurzame cadeaus voor in de tuin? Dan is een insectenhuisje natuurlijk een prachtige optie. Uiteraard moet alles in balans blijven. Ook vogels genieten van een lekker hapje in de vorm van een insect. In de winter kun je echter ook van vogels genieten door een bird feeder raamvoederhuisje te plaatsen.

 • Beoordelingen (0)

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Groot Insectenhotel” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *