Dé inspiratiegids voor originele cadeaus.

Spirituele cadeaus

spirituele cadeaus header

Spirituele cadeaus

Ben je op zoek naar de mooiste spirituele cadeaus? Op Haveables verzamelen we de leukste cadeaus voor iemand op het spirituele pad. Je kunt denken aan zoutlampen, boeddhabeelden, edelstenen of yoga accessoires. Natuurlijk wil je de ontvanger van jou cadeautje verrassen met een fantastisch geschenk. Lees snel verder en vind een magisch spiritueel cadeau.

Tips voor het geven van spirituele cadeaus

Ken je iemand die het spirituele pad wil bewandelen? Of gaat het puur om het mooie uiterlijk van de spirituele spullen? Hoe dan ook is een spiritueel cadeau altijd goed om te geven. De meeste spirituele cadeautjes zien er prachtig uit. Vaak zijn ze uitgevoerd in de mooiste kleuren. Daarbij hebben ze vaak spectaculaire vormen die nooit vervelen.

Spirituele cadeautjes voor in huis

De inrichting van een huis is niet altijd even gemakkelijk. Vooral niet wanneer je te maken hebt met een spiritueel persoon. Gelukkig zijn er zelfs voor de meest complexe mensen mooie spirituele cadeautjes voor in huis te vinden. Wat is de bedoeling van het geschenk? Wellicht wil je meer rust in huis brengen. Of wellicht juist wat meer kleur en variatie. Hoe dan ook kun je veel decoratieve en functionele spirituele cadeaus vinden. Bijvoorbeeld een gedecoreerde klankschaal of wierookhouder. Cadeaus als deze zijn multifunctioneel omdat ze zowel decoratief zijn maar ook daadwerkelijk gebruikt kunnen worden.

Meditatie cadeaus voor een vrije geest

Mediteren is een heerlijke bezigheid. Alhoewel niet altijd eenvoudig, verbeterd het de levens van miljoenen mensen. En niet zonder reden. Mediteren kalmeert de geest zodat je weer helder met de dag verder kunt. Natuurlijk zal het ego uiteindelijk weer vat proberen te krijgen op de dag. Met een mooi meditatie cadeau kun je de drempel verlagen om te gaan mediteren. En dat is goed voor de ontvanger van het geschenk, maar ook voor iedereen in zijn of haar omgeving. Daarnaast zijn veel meditatiecadeaus prachtig uitgevoerd. Denk aan een mooi meditatiekussen of zelfs een speciale meditatiestoel. Maar het kan ook simpeler. Het zien van een Boeddhabeeldje kan een mooi signaal vormen om weer even terug te keren naar jezelf. Voor iemand die aan meditatie doet kan een kleine herinnering op zijn tijd wonderen doen.

Spirituele sieraden en stenen

Nikola Tesla zei het al.  Als je de geheimen wilt vinden van het universum, moet je denken in termen van energie, frequentie en vibratie. Als je denkt dat de stoel waarop je zit hard is, denk dan nog eens. Ook stenen trillen op een bepaalde frequentie. Daarom geven ze ook een speciale kleur. Veel mensen geloven daarom dat edelstenen een bepaalde trilling hebben die invloed heeft op lichaam en geest. Ga je een steen weggeven of sieraden waarin edelstenen zijn verwerkt? Denk dan altijd na wat je wilt bereiken met het geven van die specifieke steen. Rust, welvaart of juist meer energie?

Een Himalaya zoutlamp als cadeau?

Dat een Himalaya zout lamp er geweldig uitziet weet iedereen. Maar waarom zou dit een van de mooiste spirituele cadeaus zijn die je kunt geven? Het natuurlijk licht wat van de zoutlamp afkomt geeft een rustige sfeer. Ja, kleur heeft daadwerkelijk invloed op de gemoedstoestand van mensen. Maar dat is niet het enige. De Himalaya zoutlamp heeft namelijk ook een andere werking wanneer hij warm wordt. Hij straalt dan namelijk negatieve ionen uit wat ervoor zorgt dat de lucht gezuiverd wordt. En een zuivere lucht is weer goed om helderder te worden van geest.

Daarnaast is het goed om te weten dat mensen bio-elektrische wezens zijn die functioneren met de kracht van elektriciteit. Een teveel aan negatieve ionen in de lucht is niet goed voor ons systeem. Teveel aan deze positieve ionen kunnen zelfs gezondheidsklachten veroorzaken. Een Himalaya zoutlamp zend negatieve ionen uit. De negatieve ionen zijn dus belangrijk om de positieve ionen, welke elektronische apparatuur in de lucht brengen, weer in balans te brengen. Himalaya zoutlampen zijn geweldige spirituele cadeaus die in vrijwel elke vorm verkrijgbaar zijn.

Een leuk yoga cadeau vinden

Yoga is een bijzondere manier om in contact te komen met je eigen lichaam en geest. Yoga betekent eigenlijk “weg”. Maar waar gaat die weg naartoe? Ken je iemand die een spiritueel cadeau wel kan waarderen? Dan is misschien een origineel yoga cadeau een leuke optie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan yogakleding of een mooie yoga mat. Ook zijn foamrollers of een yoga-blok van kurk een goed idee. Uiteindelijk gaat het om beter contact met jezelf en uiteraard anderen.

Hou rekening met kleur bij spirituele cadeaus

Kleuren hebben invloed op de gemoedstoestand van de mens. Natuurlijk kun je hier handig gebruik van maken bij het geven van jouw spirituele cadeau. Meestal is de invloed die kleuren op onze stemming hebben vrij subtiel. Wanneer je echter een kamer inkomt die volledig rood is geeft dit toch een bepaalde sfeer. Denk bij het geven van je spirituele cadeaus ook na over welk gevoel je wilt meegeven aan de ontvanger. Wil je een zakelijke kleur cadeau geven of juist een warme kleur?

Alle tips samengevat

Spiriatuele cadeaus en cadeautjes komen in alle soorten, vormen en maten. Natuurlijk is het altijd goed om rond te kijken. Laat je altijd inspireren door mooie positieve geschenken die leuk zijn om te geven. Er is veel verkrijgbaar op het gebied van spiritualiteit. Houdt altijd de ontvanger in gedachte als je een spiritueel geschenk geeft. Welke interesses heeft de ontvanger van je cadeau? En past het in zijn levensstijl of interieur? Hoe dan ook hebben wij alle vertrouwen dat je een mooi geschenk uitzoekt. Want uiteindelijk gaat het om de intentie van het geven.